KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Hashoca mahalle Esnafından 3 bin 500 kişiye Nohutlu Pilav ve Ayran!

Hashoca mahalle Esnafından 3 bin 500 kişiye Nohutlu Pilav ve Ayran!

28 Eylül 2011 Saat: 23:16
Hashoca mahalle Esnafından 3 bin 500 kişiye Nohutlu Pilav ve Ayran!
Hashoca mahalle Esnafından 3 bin 500 kişiye Nohutlu Pilav ve Ayran!
DAYIOĞLU KASABI

 

 

Akhisar Hashoca Mahallesi esnafı tarafından 6 yıldır geleneksel hale getirilen Tavuklu, Nohutlu Pilav ve Ayran ikramını Hashoca Mahallesi 113 sokak eski yazlık Büyük sinema önünde 3 bin 500 kişiye gün boyu dağıttı. Akhisar kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, başkan yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Daire müdürleri, Oda Başkanları, Hashoca mahallesi esnafları ve vatandaşlar katıldı. Akhisar Hashoca Mahallesi esnafı tarafından 6 yıldır geleneksel hale getirilen Tavuklu, Nohutlu Pilav ve Ayran ikramı Akhisar ilçe Müftüsü Ramazan Orhanlı’nın dualarıyla başladı.

 

Hashoca Mahallesi esnafı adına konuşan Bakkallar Odası başkanı Zafer Kara;” Akhisar’ımızın ve köylerimizin çok değerli Muhtar abilerim ve kardeşlerim Hashoca Mahallesinin “Bizde burada varız, bizde ahilikte varız. Neler yapabiliriz?” demesi üzerine her yıl gerçekleşen Geleneksel Pilav Bayramımızı bu yıl ahilik haftasının hemen akabinde gelmesi dolayısı ile bir işi daha mutlu daha görkemli ve daha bir güzel kutlamayı kendimize uygun gördük. Hashoca Mahallesi esnafı olarak şunu sizden rica ediyorum muhakkak ufak tefek kusurlarımız olabilir lütfen bizleri bağışlayın bu bir mücadele bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Hashoca Mahallesi esnafı  tarafından verilen Pilav hayrında konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten “Çok değerli Akhisarlılar, müftümüzün de dediği gibi inşallah biz yeni gelen yöneticiler kamu görevlileri sizlere bereket getiririz. İnşallah bu hayır yemeği de bereketin bir vesilesi olur. Bu vesileyle ilgili şunu arz etmek isterim ki bir milleti millet yapan kültürel değerleridir. Türk Milletinin kültürel değerleri içerisinde de … çok özel bir değeri vardır. Milletin geleneklerini şu andaki hayır yemeğinde bulunduğu gibi taşıyan en önemli esnaf bakkallarımızdır. Bakkallarımız vatandaşa mahallede yaşayan insanlara köylerde yaşayan insanlara borca yiyecek veren gıda veren fedakar insanlardır. Bakkallarımız sıkıştığı zaman vatandaşımıza borç veren banka görevi gören fedakar insanlardır. Yine bakkallarımız bir ilçeye bir yöreye yeni gelen misafirlere adres gösteren insanlardır. Bir yörenin ilk yüzüdür, güler yüzüdür. Milletimiz inde en temel değerlerini taşıyan esnafımızdır. Ben bundan dolayı ilçede sizlere hizmet etmeye sizlere layık olmaya çalışacağıma göreve başlarken arz etmek isterim ve bol rızklar dileyerek, bol kazançlar dileyerek saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız