Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Beyoba, Sazoba ve Akselendi mahallelerindeki pamuk üreticileri, çırçır fabrika sahipleri, pamuk toplayıcıları ile görüşmeler yaparak incelemelerde bulunup pamuktaki sorunları yerinde tespit etti
Kaymakam Sabit Kaya Pamuk Hasatında
Haber Merkezi - MHA
Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, , İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestinve beraberindeki heyet Akhisar’ın Beyoba, Sazoba ve Akselendi mahallelerindeki pamuk üreticileri, çırçır fabrika sahipleri, pamuk toplayıcıları ile görüşmeler yaparak incelemelerde bulunup pamuktaki sorunları yerinde tespit etti. Çırçır Fabrikası sahipleri Ahmet Erken ve Fatih Karabulut Kaymakam Kaya’ya verdikleri bilgide Manisa İlinde 110 bin dekar pamuk ekimi yapıldığını bunun yüzde 40‘nın Akhisar ovasında olduğunu söylediler. Üreticiler ise geçen yıla nazaran bu yılki girdilerin yüzde 70 arttığını ancak pamuk fiyatlarının aynı seviyede olduğunu belirterek şikayetlerini dile getirdiler. Daha sonra Pamuk tarlalarına giden Kaymakam Kaya önderliğindeki heyet makina ile pamuk hasadını yerinde inceledi.
Akhisar´da hasadı şu günlerde başlayan beyaz gelin diye adlandırılan Pamuk üreticiside toplama ve maliyetlerin yüksekliğinden dert yanıyor. Akhisar ilçe Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Beyoba, Sazoba ve Akselendide üreticinin sorunlarını dinledi. Akhisar´da faaliyet gösteren çırçır fabrikası ve pamuk hasadı yapan makinalar yerinde inceleyen heyet üreticinin dertlerinide dinledi. Makina ile toplama yaptıran üretici mazot, ilaç gübre gibi giderlerin yanında toplama ücretlerinin de yüksek olduğunu geçen yılki fiyatlara bakıldığında yüzde 70-80 gibi bir artış olduğunu ancak ürünün de her geçen gün fiyatının düştüğünü belirtti.Akhisar’da pamuk üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İlçe Kaymakamı Sabit Kaya “Bizler idareciler olarak üreticimizin her zaman yanındayız. Bu günde sizlerin sorunlarınızı dinlemek için buradayız sizlerin bu pamuk toplama ile ilgili olarak sorununuzu İlçe tarım müdürümüz ve ziraat odası başkanımız ile bir araya gelerek bir çözüm yolu bulacağız” dedi. İlçe Tarım Müdürü Ahmet kılıç ise verdiği bilgilerde “Pamukta yüzde 40’lara kadar varan kayıplara yol açabilen zararlılar arasında beyazsinek, yaprakbiti, tütün tripsi, kırmızı örümcek ve yaprak pireleri bulunmaktadır. Bizde İlçe Ziraat odası başkanımız ile birlikte üreticimizin daha kaliteli ürün alabilmesi için gerekli bilgilendirmeleri yaparak gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak pamuk alanlarını kontrol altında tutulabilmek ve daha fazla üreticiye ulaşabilmek adına Ziraat Mühendislerinden oluşan Tarımsal İşletme Danışmanları saha kontrollerini yapmaktadır” dedi.