KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Siyaset

Keşke Sayın Arınç, Sözünün Takipçisi Olsaydı

Keşke Sayın Arınç, Sözünün Takipçisi Olsaydı

25 Temmuz 2012 Saat: 13:39
Keşke Sayın Arınç, Sözünün Takipçisi Olsaydı
Keşke Sayın Arınç, Sözünün Takipçisi Olsaydı
DAYIOĞLU KASABI

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay Malta Parkı’nda basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Yemeğe belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez ilçe Başkanı Engin Kabadağ, sanatçı Ahmet Şafak,  eski milletvekili Mustafa Enöz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve basın mensupları katıldı.
Basın mensuplarının bayramını kutlayan Milletvekili Erkan Akçay, mecliste yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Akçay şunları söyledi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24 üncü Yasama döneminin 2 inci yasama yılı 1 Ekim 2011 tarihinde başlamış ve 4 Temmuz 2012 tarihinde sona ermiştir. Yaklaşık 9 aylık (270 gün) çalışma döneminde Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 9 ay içinde; 8 kanun teklifi, 16 Araştırma Komisyonu Önergesi, 252 Soru Önergesi verdim. TBMM Genel Kurulunda 33 konuşma yaptım. Bu konuşmalara TBMM Genel Kurulundaki sorular ve Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmalar dahil değildir. Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığım konuşmaların sayısı ise yüzü aşmıştır. Sadece TBMM Genel Kurulundaki kanun görüşmeleri sırasında 60 değişiklik önergesi verdim.
Gerek TBMM’de gerek seçim bölgem Manisa’da yapmış olduğum çalışmaları haber yaparak kamuoyuna duyurdunuz.  Bu nedenle sizlere çok teşekkür ederim.
24 Temmuz Basın Bayramıdır. 24 Temmuz 1908 tarihinde Gazeteciler sabaha kadar bürolarda, matbaalarda kalarak gelen sansür memurlarını "Meşrutiyet ilan edildi. Artık matbuat hürdür" diye kapıdan geri çevirmişler ve 25 Temmuz'da gazeteler ilk kez sayfalarında beyaz sütunlar olmaksızın, sansürsüz çıkmıştır. O günden beri, 2 nci Meşrutiyet'in ilan edildiği 24 Temmuz, "Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.
17/7/1964 tarihli 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun Ek 5 ve 8/6/1949 tarih ve 5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun 32 nci maddeleri uyarınca basın çalışanlarına çalıştığı her 360 güne karşılık 90 gün fiili hizmet süresi zammı verilmekteydi. Dolayısıyla diğer çalışanlar 25 yılda emekli olurken 20 yılını dolduran gazeteciler 25 yıl çalışmış gibi emekli olabiliyordu. Ancak 31/5/2006 tarih ve 5510 Sayılı Kanun ile bu çalışanların fiili hizmet süresi zammı 1/10/2008 tarihi itibariyle kaldırılmıştır.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak basın mensuplarına verilen fiili hizmet süresi zammının kaldırılmasına 5510 Sayılı Kanunun görüşmeleri sırasında karşı çıkmıştık. Ancak hükümet itirazlarımızı dikkate almamıştı.
2 Temmuz 2012 tarihinde basın mensuplarına yılda 90 gün fili hizmet zammı verilmesine yönelik kanun teklifi verdim. Vermiş olduğum kanun teklifi ile 506 ve 5434 sayılı Kanunlar kapsamında daha önce fiili hizmet zammı alan ancak 5510 sayılı Kanun ile bu hakları elinden alınan başta gazeteciler olmak üzere bazı meslek çalışanlarının haklarının 1/10/2008 tarihine dönük olarak iade edilmesi amaçlanmıştır.
ARINÇ’A ELEŞTİRİ
Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç Manisa’da yerel gazetelere verdiği bir beyanatta basın mensuplarına fiili hizmet zammının geri verileceğini söylemişti. Keşke Sayın Arınç sözünün takipçisi olsaydı ve bu kanun meclis kapanmadan çıksaydı. Basın mensupları da bugün çifte bayram yapmış olurdu.
nayasanın Basın Hürriyeti başlıklı 28 inci maddesi, “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz. Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.” şeklindedir. Ancak son dönemde AKP tarafından gazete ve gazetecilere yapılan baskılar artmıştır. Hatta AKP, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na basın hürriyetinin sınırlandırılmasına yönelik bir teklifte bulunmuştur. Basında sansürün kaldırılışının 104 üncü yılında AKP’nin basını sansür etmeye yönelik bu çabasını anlamak mümkün değildir.
eğerli basın mensupları; 24 üncü Yasama Dönemi 3 üncü yasama yılı, 1 Ekim 2012 tarihinde başlayacaktır. TBMM’nin çalışmalarına ara verdiği bu yaz dönemini yeni yasama yılına hazırlık içinde geçirmekteyiz. Ülkemizin ve Manisa’mızın sorunlarını yeni dönemde de en iyi şekilde TBMM’nin gündemine taşıyacağız.”

------------------------------reklam----------------------------

------------------------------reklam----------------------------