20 Kasım 2016 Pazar günü Akhisar'da yapılacak KPSS Ortaöğretim sınavına bugüne kadar ki en büyük katılım olan sınav olacarak tarhine geçecek.
Pazar Günü Yapılacak KPSS Sınavına Rekor Katılım Olacak
Haber Merkezi-MHA
20 Kasım 2016 Pazar günü Akhisar'da yapılacak KPSS Ortaöğretim sınavına bugüne kadar ki en büyük katılım olan sınav olacarak tarhine geçecek. Türkiye'de yaklaşık 3 buçuk milyon kişinin gireceği sınava Akhisar'da 9 bin 67 kişi 37 okulda 1300 denetlemnin eşliğinde sınava gireceği bildirildi. Daha önce Akhisar'daki en büyük sınav katılımı 6 bin 200 kişi olmuştu.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, KPSS Ortaöğretim sınav yerlerini kendi sitesinden açıkladı. Sınava dört gün kaldı. Kurum sınava girecek olan adayları uyarıyor. Sınava girecek olanların yanında olması gerekenler nelerdir? Yanınızda neler olmaması gerekmektedir? Sınav saatindeki değişiklik dikkat çekerken, uzmanlar uyarıyor: Sınav stresi bilgiyi unutturabilir. Sınava dair tüm bilgiler haber içeriğimizde yer almaktadır.
Sınav zamanı ve saati
Kamu Personeli Seçme sınavına girecek olan ortaöğretim lise mezunları sınava ne zaman girecekler? ÖSYM yeni sınav tarihini ve yeni sınav saatini yayınladı. Buna göre sınav 20 Kasım 2016 Pazar günü gerçekleşecek. Sınav saat ise: 10:00
Sınav zamanında yanınızda olması gerekenler nelerdir?
Sınava girecek olan adaylar, T.C kimlik belgeleriyle gelmeli. Kimlik belgelerinde T.C kimlik numarası “muhakkak” olmalıdır. Numarası olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Önlisans sınavı günü nüfus müdürlükleri açıkken, 20 Kasım’da yapılacak sınavda nüfus müdürlüklerin açık olması bekleniyor. Ayrıca adayın kimliğindeki fotoğraf yeni çekilmiş olmalıdır.
Sınav zamanında yanınızda olmaması gerekenler?
Kurumun en çok hassas olduğu durumlardan birisi de adayın yanında olmaması gereken materyallerdir. Bu materyaller adayın yanındaysa sınava giremez, girerse de sınavı geçerli olamaz. Cüzdan, saat (elektronik veya normal), çanta, hesap makinesi, pergel, cetvel, kalem, silgi, müsvedde kağıt, cep telefonu, anahtarlık, sigara, çakmak, tespih, içecek (su haricindeki içecekler yasaktır), yiyecek, ilaç ( raporu olmayan ilaç kabul edilmeyecektir), elektronik eşyalar (kablosuz bluetooth gibi materyaller), metal olan eşyalar (iğneler ve kemer haricinde)
Sınav stresi nasıl yenilir?
2017 yılında Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 70 bin memur alımı olacağını açıkladıktan sonra, sınava giren ve sınava girecek olan adaylarda heyecan ve stres aynı anda yaşamaya başladı. Devlet kadrolarında memur olmak için sınava giren adaylar sınav stresini nasıl yenebilir?
1) Birçok aday bir yıl boyunca sınava disiplinli ve programlı çalışmasına rağmen, sınavda istediği puanı alamamaktadır. Sınavda heyecan ve stresten ötürü birçok soruyu yanlış yapan adaylar öncelikle kendine "inanmalı". Sınava girip başarılı olacağına inanan adaylar, strese ve heyecana girmeden "özgüven"i sağlam bir şekilde soruları çözdükleri an daha başarılı sonuçlar alacaktır.
2) Sınav zamanı adaylar "saat"e çok bakmamalı, soruya odaklanmalıdır. Aday her saate baktığında stres yoğun olacak ve baskı içinde soruları çözmeye çalışacak. Bu durumda soruların yanlış yapma olasılığı oldukça yüksektir. Aday sınava girmeden önce duvardaki saate en fazla 3 kez bakmalı. Ve ona göre kendini ayarlamalıdır.
3) Türkçe paragraf sorularında adaylar ilk başta soruyu okumalı, istenen ne ise o soruda anlamalı, ondan sonra paragraf okunmalıdır. Aday paragraf sorularında bu sistemi kullanırsa, bir dakikayı aşmadan soruya cevap verebilecektir.
4) Tarih ve Coğrafya'da sorulan öncüllü sorularda "ihtimal" üzerinden hareket edilmemeli. Bir şıkta adayın bilgisi yoksa o soruya cevap vermemesi, yanlış yapmasından daha uygun olacaktır.
5) Yapmadığı sorularda boş bıracak olan adayların en büyük kabusu "kaydırma"dır. Kaçıncı soruyu yapıyorsa muhakkak testte ona göre doldurmalı, kaydırmama yapmama üzerinden dikkatli olmalıdır