MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral’ın yaptığı açıklamanın ardından kamuoyuna açıklama yaptı.
MASKİ Mustafa Güral’ın açıklamalarına cevap verdi
Haber Merkezi
MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral’ın yaptığı açıklamanın ardından kamuoyuna açıklama yaptı. Pazaryerlerinde içme suyunun amacı dışında kullanılmasının önlenmesi, ücretsiz olması nedeniyle boşa akıtılmaması ve korunması için su aboneliği uygulaması yapıldığını belirten MASKİ, kuraklığın bu kadar yüksek olduğu bir dönemde içme suyunun bir damlasının bile israf edilemeyeceğini vurguladı.
Sadece Akhisar’a Özel Değil, İl Genelindeki Bir Uygulamadır
MASKİ, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle özellikle son yıllarda yaşanan kuraklığa karşı içme suyu kaynaklarını korumak için tüm önlemleri alıyor. MASKİ, pazaryerlerinde içme suyunun amacı dışında kullanılarak araç yıkanması, ücretsiz olduğu için boşa akıtılması ve benzeri nedenlerle Manisa il genelindeki pazaryerindeki çeşmelere abonelik işlemi yapmaya başlamıştır. Sayın Güral’ın iddia ettiği gibi sadece Akhisar özelinde bir uygulama olmayıp, Şehzadeler ilçesi pazaryerlerinde 5 abonelik, Yunusemre pazaryerlerinde 4 abonelik, Alaşehir pazaryerlerinde 2 abonelik, Turgutlu pazaryerlerinde 7 abonelik ve Salihli pazaryerlerinde 3 abonelik verilmiştir.
“Pazaryerlerinde Elektrik Aboneliği Varken, Su Aboneliğine Neden Karşı Çıkılıyor?”
MASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ayrıca, pazaryerlerinde elektrik aboneliği alınırken, su gibi hayati bir konuda abonelik yapılmamasını ve suyun ücretsiz verilmesinin savunulmasına anlam verilemediği vurgulanarak, içme suyuyla ilgili herkesin daha duyarlı ve koruyucu bir tavır sergilemesi gerektiği belirtildi.
Camii ve Mezarlıklarda “İçme Suyu Ücretsiz”
Sayın Güral’ın bir diğer gerçek dışı iddiası da mezarlıklardaki çeşmelerin kapatıldığı yönündedir. MASKİ, yaptığı açıklamada şunları ifade etmiştir: “İl genelinde bulunan 1.734 camii ve 2.014 mezarlık çeşmemizden vatandaşlarımız ücretsiz faydalanmaktadır. Vatandaşlarımız, ibadethanelerdeki ve mezarlıklardaki çeşmeleri daha rahat kullanabilmeleri ve su kaynaklarının boşa akmasının önüne geçilebilmesi için aralıksız bakım onarım yapmaktayız. Bu nedenle ortaya atılan iddialar asılsızdır” denildi.
Esnaflar Nasıl Abonelik Alıyorsa, Pazaryerleri de Almalıdır
MASKİ, açıklamasının devamında ayrıca şehirlerdeki esnafların ticari işleri gereği su aboneliği aldıklarını belirterek, “Esnaflarımız nasıl ki içme suyu aboneliği alarak ihtiyaçlarını karşılıyor ise, pazaryerleri de abonelik almalıdır. Hem içme suyunun ücretsiz diye boşa akıtılmaması ve amacı dışında kullanılmaması hem de adaletin sağlanması için pazaryerlerinde abonelik işlemleri uygulanmaktadır.” Kamuoyuna saygıyla duyururuz.