MHP Milletvekili Akçay ve İlçe yönetimi, basınla kahvaltı yaptı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili Erkan Akçay, İlçe başkanı Ali Çavdar, Yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Selma Kırbaşlı, AR-GE Başkanı Recai Bakek, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Gençer, Ülkücü İşçiler Başkanı Halil Alpay, MHP Belde Başkanları ile birlikte, Akhisar’ın yerel basın muhabirleriyle Akhisar Nar-ı Beyaz Köfte'de kahvaltı yaptı. İlçe başkanı Ali Çavdar’ın teşekkür konuşmasından sonra MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa ve Akhisar ile ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de bir yıl içersinde yazılı ve sözlü konuşmalar, bilgiler hakkında soru önergeleri ve çalışmalar hakkında yerel basına bilgi verdi.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay;” 2011 yılını bitmesine saatle kala 2011 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak, 2012 yılına ilişkin görüşlerimizi ve öngörülerimizi hep birlikte paylaşmak maksadıyla sabah kahvaltısında toplandık. 2011 yılı bir seçim yılıydı. TBMM 24. dönem çalışmaları 1 Ekim tarihi ile başladı. MHP teşkilatları olarak, milletvekilleri olarak ta dolu dolu mesai çalışmalarını yapıyoruz. Yüce Türk milletini ilgilendiren faaliyetlerin dışında, Manisa ve Akhisar’ımızla da ilgili faaliyetlere ağırlık veriyoruz. 1 Ekim, 22 Aralık tarihleri itibarıyla 3 aylık süre içersinde plan ve bütçe konuşmalarında 50’den fazla söz alarak MHP ve milletvekili görüşlerimizi anlattık. 6 genel kurul konuşması ve 110 yazılı soru önergesi yaptık. 110 soru önergesi içinde 58’i Manisa ile ilgiliydi. Bir kısmının cevabını aldık, bir kısmını da önümüzdeki haftalarda alacağımız umuyorum. Çevre sorunlarına ilişkin duyarlılığımızı geçen döneme göre biraz daha ağırlıklı olarak dile getirmeyi gayret ediyoruz” dedi.
7 kanun teklifi hazırladım
Akçay;” 3 aylık süre içersinde 7 kanun teklifi hazırladım. Yüzde bir değil yüzde yarım şeklinde desteklemeleri yaptı. MHP nin programında ve seçim beyannamesinde tarımda yapılacak desteklemelerin yüzde bir değil yüzde bir buçuğa çıkarılacağı vaade dinde bulunmuştur. Yine mazottan ÖTV KDV alınmaması için diğer bazı tarımsal girdilerden de bu ilaçtı gübreydi vesaireydi. KDV alınmaması için ve tarımsal desteklemelerden gelir vergisi kanununda bir vergi kesintisi öngörülüyor. 3 ayrı kanun teklifi verdik. Bir diğer önemli kanun teklifimizde malum esnafımız, işçimiz, memurumuz emekliye ayrıldıktan sonra bir işte çalışır ise emekli maaşından yüzde on dokuz nispetinde bir sosyal güvenlik destekleme planı kesiliyor. Bu sosyal destekleme pirimi kesintisinin kaldırılmasını öngören bir kanun teklifi. Yani 1 Ekimden bu yana üç aylık faaliyetlerimizi özetleyecek olursak bunları saymamız mümkündür. Onun dışında görüşmelerde TBMM deki kanun görüşmelerinde de çok sayıda kanun maddeleri üzerine değişiklik önergeleri veriyoruz. Yine bunların sayısında da bilmiyorum ama bu üç aylık süre içersinde de bunu da elliden az olmadığını düşünüyoruz. Bu bahsettiğimiz faaliyetler içersinde yeri geldikçe ve özenle Akhisar’ın sorunlarına ilişkinde faaliyetlerimizi de yürüttük. Sorun önergelerimizi verdik. Konuşmalarımızda dile getirdik ve zaten bu verdiğimiz kanun tekliflerinden de Akhisarlı vatandaşlarımız da mutlaka yararlanacaktır” dedi.
Ama zeytine pirim ödemesi yok
Akçay;” Sondan verdiklerimizden başlayacak olursak sayın başkanım. Şimdi sorun önergesi ve bütçe görüşmeleri sırasında tarım bakanına, ekonomi bakanına şu soruya sıklıkla yönelttim malumunuz zeytinyağına bir pirim ödemesi yapılıyor. Ama zeytine pirim ödemesi yok! Akhisar sofralık siyah zeytinde Türkiye üretimini yüzde 35 ini üretiyor. Yeşil zeytinde de yüzde 75 ini üretiyor. Bu çok önemli bir potansiyeldir. Bu potansiyeli hem iç piyasada bilhassa da ihracat olarak değerlendirmek gerekiyor. Zeytine de pirim verilmesi konusunda birkaç defa hükümetin dikkatini çektik. Önemli konuyu dile getirmek istiyorum. Bir de 23. dönem TBMM de yine bazı milletvekillerinin verdiği zeytinle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmuştu. Mısır, pamuk için verdiğimiz araştırma vergilerinden birisi de zeytinle ilgiliydi geçen dönem. Bu zeytin araştırma komisyonu kuruldu, çalışmalarını yaptı. Birde reform yayınladı. Bu raporda da mevcut. Özellikle bu meclis araştırma komisyonu raporundaki zeytine ilişkin önerilerinde hükümet tarafından dikkate alınarak yerine getirilmesini istiyoruz.
Kanayan yarası haline gelmiş Akhisar Sigara fabrikası
Akçay;”Kanayan yarası haline gelmiş Akhisar Sigara fabrikası. Hala ortada kalmış ekonomiye kazandırılamamıştır. Biz Türkiye olarak potansiyeli çok büyük bir ülkeyiz. Bu potansiyeli değerlendirememenin sıkıntılarını yaşıyoruz. Böyle hazır potansiyelli bir yerin ne yapıp edip mutlaka ekonomiye kazandırılması gerekir. Çünkü işsizlik ülkemizde olduğu gibi Akhisar’ında bir sorunudur. Burada istirham edilecek yüzlerce insanımız Akhisarlı bundan istifade edecektir. Ülkenin yönetimine de mutlaka katkıda bulunacaktır. Bazı bu üç aylık süre içerisinde hükümetin dikkatini çekmek konuyu gündeme getirmek bakımından da yine Akhisar’ ı yakinen ilgilendiren yazılı sorun önergeleri yönelttik. Bunlardan birisi mesela 2012 yılında yapımına başlanacak ve 2013 de bitirileceği ön görülen ve proje tutarı 17 buçuk milyon lira tutan ve 2011 yılında da, 2010 yılında başlandı. Hatırladığım kadarıyla cezaevinin. 2011 yılında 2milyon lira ödeme aktarılmış. 2012 de ne kadar ayrılacağı belli değil. Yani eğer yine her yıl 2 milyon ayrılacak olursa bu inşaat 7-8 senede bitmez. Bunu yönelttik. Yine Akhisar Devlet Hastanesi ek hizmet binası inşaatı ile ilgili bir yazı soru önergesi var. Buda 2008 de başladı. 2011 e uzatıldı. 2010 da 5 milyon ödenek verildi. 2011 de 1buçuk milyon ödenek ve 6 buçuk milyonda ek ödeneğe ihtiyaç var. Yine Akhisar organize sanayi bölgesinin çeşitli ihtiyaçlarını da yine yazılı soru önergesiyle hükümetin dikkatini çektik. Özellikle 2. ve 3. kısımların alt yapı çalışmalarıyla ilgili ondan sonra atık su arıtma tesisinin yapılması ne zaman iade edileceğini sorduk” dedi
Gazetecilerin Sorduğu Güney Doğuda yaşanan olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna Akçay şöyle cevap verdi. Akçay;” Şırnak Uludere mevkiinde fakat Irak sınırları içerisinde tam şuan itibariyle bilemediğimiz ancak yanlış istihbarat ya bir provokasyon şeklinde cereyan eden ve 35 kaçakçılık faaliyeti ile uğraştığı söylenen vatandaşımızın F16 uçaklarının bombardımanı neticesinde hayatlarını kaybetti. Kamuoyuna yansıdı. Elbette bunun ayrıntılı bilgilerine vakıf değiliz. Yine bu konuda bizleri aydınlatacak olan devletin resmi kurumlarıdır ve hükümettir. Bu konuda benim için dikkat çekici olan şudur: Bu konuda ilk önce hükümetin açıklama yapması gerekirken AKP genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik muhteremin açıklama yapmasıdır ve üslubu da sanki bir iktidar partisi değil de yani bir muhalefet partisi gibi bu AKP’nin klasik taktiğidir. Sorumluluğu üzerine almama sorumluluğu başkalarına yıkma yani sorumluluğu askerin üzerine yıkma gayretleri görüyorum” dedi.
BDP denilen bölücü parti zaten PKK ile iş birliği halinde
Akçay;” Bunu da yanlış buluyorum. Neden? Çünkü o bilgileri verdiği makamlar merciiler milli istihbarat teşkilatıdır. Oda direk başbakana bağlıdır. Fakat bu olayın bir provokasyona vesile yapılmasını ve istismar edilmesini de şiddetle kınıyorum ve reddediyorum. Bu BDP denilen bölücü parti zaten PKK ile iş birliği halinde. Bu olayın üzerine atladı ve provoke etmeye çalışıyorlar. Elbette kaçakçılık faaliyeti suçtur ama onun cezası ceza kanunlarında yazar. Yani uçakla bombalamak değildir. Zaten öyle bir durumda söz konusu değildir. Bilinen tek şey kesinlikle bir kasıt olmadığıdır. Ve yanlış istihbaratlara dayalı olduğu şeklindedir. Buna ilişkin ayrıntılı bilgilere de ihtiyacımız var. Kaçakçılık deyince sigara kaçakçılığı olduğu gibi akaryakıt kaçakçılığı olduğu gibi silah ve uyuşturucu kaçakçılığı da vardır. Bütçe görüşmeleri sırasında sigara ve akaryakıt kaçakçılığı üzerinde de hükümetin dikkatini çektim konuşmamda. PKK parayı kaçakçılıktan buluyor. İşin bu yönünün de mutlaka araştırılması gerekir. Maaş zammıyla da ilgili beklenen olmuştur. Yeniden görüşülmek üzere TBMM ne de gönderildiği anlaşılıyor. Bu konuda hem usul hem esas bakımda bazı hatalar yapıldı. Sağlık hizmetlerinin katkı payının alınmasının öngörüldüğü bir düzenlemede ve milyonlarca emeklinin intibah yasasını beklediği bir dönemde görüşülmesi yanlıştır” dedi.