KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANININ OĞLUNDAN SİTEM

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kırkağaçlı Hüseyin Hulki’nin oğlu Mustafa Kasapoğlu, İstiklal madalyası sahibi babasına gerekli değerin verilmediğini söyleyerek yetkililere sitem etti.1920 yılında Mu

2 Haziran 2014 Saat: 09:22
MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANININ OĞLUNDAN SİTEM
MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANININ OĞLUNDAN SİTEM
DAYIOĞLU KASABI

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kırkağaçlı Hüseyin Hulki’nin oğlu Mustafa Kasapoğlu, İstiklal madalyası sahibi babasına gerekli değerin verilmediğini söyleyerek yetkililere sitem etti.
1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Soma, Kırkağaç, Akhisar ve Bergama’dan sorumlu olarak Soma Milli Cephe Alay Komutanlığına atanan Hüseyin Hulki, burada Saçlı Efe ve Kamalı Ahmet Efe’nin de aralarında bulunduğu birliğin komutanı olarak Yunanlılara karşı mücadele etti.
1941 yılında hayatını kaybeden milli kahraman Hüseyin Hulki’nin 4 çocuğunun en küçüğü olan 1935 doğumlu Mustafa Kasapoğlu, yetkililerin bu kahramana yeteri kadar sahip çıkmadığını söyledi.
İzmir’de yaşayan ve babasının Kırkağaç’ın Bakır Mahallesindeki köy mezarlığında bulunan kabrini ziyaret eden Mustafa Kasapoğlu aile olarak kalplerinin kırık olduğunu belirtti.
Babasının adının en azından sokaklara ya da mahallelere verilmesini arzuladığını söyleyen Kasapoğlu, şöyle konuştu: “Babam 1882 yılında Kırkağaç’ın Bakır Mahallesinde doğup 1941 yılında vefat etti. Cenazesi Bakır mezarlığına defnedildi. Babam, Kuvâ-yi Milliye cephesinde Alay Komutanı olarak görev aldı. Harta ve Cinge cephelerinde Yunan kuvvetleriyle çarpıştı. Babam öldükten sonra sahipsiz kaldı. Çocukları yani bizlerde küçük yaşta yetim kaldığımız için, bu kahramanlığın sahibinin değerini o zamanlar pek kavrayamadık. Memleketine hizmet etmiş böyle bir kahramanın adının bir mahallede bir sokakta bulunmaması dikkat çekicidir. Olmayacak insanların heykelleri dikilirken, böyle kahramanlar kıyıda köşede terk edilmiş sahipsiz kalmışlardır. Resmi makamlar bu kahramanın değerini anlayamamışlardır. Çünkü resmi makamlar bunlara eğilmemiştir. Bunların değerlendirilmesi, gelecek nesiller için önem arz etmektedir. Yetkililerin böyle vatan evlatlarına sahip çıkmasını istiyorum.”