20 Temmuz'a Kadar Meteorolojiden Uyarı

16 Temmuz 2024 Saat: 16:14
20 Temmuz'a Kadar Meteorolojiden Uyarı
Ege Bölgesi aşırı sıcak hava dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri olacak. Vatandaşların aşırı sıcakların etkili olacağı 11:00 -16:00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, özellikle de çocuklar, kronik hastalığı olan kişil

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

20 Temmuz'a Kadar Meteorolojiden Uyarı

Akhisar Haberleri.com

20 Temmuz tarihine kadar Ege bölgesinde geçerli olan sokağa çıkma yasağı açıklandı. Saat 11:00'de başlayacak 16:00'ya kadar sürecek Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yeni bir sıcak hava dalgası daha yurda giriş yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe yapılan açıklamalarda sıcak hava dalgasının en çok Ege Bölgesi'ni etkileyeceği açıklandı.

Ege Bölgesi illeri ne yazık ki Pazartesi günü itibariyle yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Termometreler 44 dereceye kadar yükselirken ne yazık ki nem nedeniyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek hissedilecek. Bu nedenle MGM tarafından uyarı yapılarak belirli kişiler için sokağa çıkmamaları uyarısı yapıldı.

EGE BÖLGESİ DİKEN ÜSTÜNDE! AŞIRI SICAK HAVASI EGE'Yİ KASIP KAVURACAK...

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın'da son günlerde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları Pazartesi'den itibaren artmaya başlayacak, sıcakların 45 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor. Aydın genelinde son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarından itibaren hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

Hafta boyunca en yüksek sıcaklığın Perşembe günü 44 derece olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Aydın’da 15 Temmuz Pazartesi günü hava sıcaklığı en düşük 26, en yüksek 42 derece olacak.

16 Temmuz Salı günü hava sıcaklığı en düşük 26, en yüksek 42 derece olacak. 17 Temmuz Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 27, en yüksek 43 derece olacak. 18 Temmuz Perşembe günü ise hava sıcaklığı en düşük 28, en yüksek 44 derece olacak.

SAAT 11:00 - 16:00 ARASI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYARISI!

Hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Ege Bölgesi aşırı sıcak hava dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri olacak. Vatandaşların aşırı sıcakların etkili olacağı 11:00 -16:00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, özellikle de çocuklar, kronik hastalığı olan kişiler ve 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmamaları istendi.



YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Fikret Göç16.07.2024 16:37

Uyarılarınız için çok teşekürederiz