Akhisar’da 15 Temmuz’un 8. Yıl Dönümü

16 Temmuz 2024 Saat: 12:52
Akhisar’da 15 Temmuz’un 8. Yıl Dönümü
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin sekizinci yıldönümü, Akhisar'da saat 21.00’de Hükümet binası önünde Akhisar Belediye bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, İş Bankası önü, U

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar’da 15 Temmuz’un 8. Yıl Dönümü

Akhisar Haberleri.com

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin sekizinci yıldönümü, Akhisar'da saat 21.00’de Hükümet binası önünde Akhisar Belediye bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, İş Bankası önü, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Birinci Nakliye Caddesi ve 15. Sokak güzergahını takip ederek Milli Egemenlik Meydanında son buldu.

Günün erken saatlerinde başlayan etkinlikler, sabah Şehitlik ziyaret edilerek karanfiller bırakılması ve törenle devam etti. Saat 11.15'te Belediye Fuaye Salonu'nda 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi gezildi ve Akhisar Kaymakamı Murat Kütük anı defterini yazdı.

Akşam saatlerinde Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Müdürü Levent Gökkaya ve Hilaliye Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Hüseyin Demirci'nin sunuculuğunu yaptığı program başladı. Program, Saygı Duruşu ve Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ali Tuna Ünal yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı.

Yeni Gülruh Camii İmam Hatibi Hasan Hüseyin Türker tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından, çeşitli okullardan öğrenciler şiirler okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi sinevizyon gösterimi ile izlendi. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Kaymakam Kütük, konuşmasında 15 Temmuz'un bir haçlı seferi olarak değerlendirilebileceğini belirterek, Türk milletinin bu hain saldırıya karşı gösterdiği direnişi ve kahramanlığı vurguladı.

Programın devamında, İzmir Ege Üniversitesi sazları eşliğinde, Hilaliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müzik Öğretmeni Gülden Topaloğlu, Şeyh İsa Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Umut Fitil ve Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ali Tuna Ünal tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Saat 00.15’te tüm camilerde sela okundu ve İlçe Müftüsü Muhammet Salman'ın duasıyla program sona erdi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borozan, Belediye Başkan Vekili Şafak Akçalı, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jan. Kd. Başçavuş Egemen Cerit, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




























































































YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız