Yenilendik mi ! Tükendik mi?
Milli eğitimdeki köklü değişiklikler fazla kadro ile yönetim yapanların azaltılması Okul yaptırmak isteyenlere yapılan kolaylıklar iyi hoşta ya diğer eğitimi çökertecek değişikliklere ne demeli .
Atatürk milliyetçiliğine laik hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirmeyi kaldırmakta nerden çıktı dedirtiyor.
Sanırım bu yasaları çıkaranlar aslını inkar etmeye başladılar.
Türkiye Cumhuriyetini kimin kurduğunu bu günlere gelmemizde kimin imzası olduğunu unutmuş olmalılar.
Gelişmeye yeniliğe hiç birimizin itirazı yok tabiî ki de .Yatarak maaş alma dönemi elbette ki bitmeli .
Ama bugün yazılanı okuyabiliyorsak ,özgürce bunları dile getirebiliyorsak, bunu borçlu olduğumuz tek kişi var ki o da Atatürk’tür. Onu kitaplardan çıkarsanız da , derslerde öğretilmese de ,tarihten sökemezsiniz .
Bütün Avrupa ülkelerinin tarihine bile damgasını vurmuş ismi istediğiniz kadar Milli Eğitimden çıkarın dünya eğitiminden çıkaramazsınız.
Adı Milli Eğitim olan bir kurumda Atatürk milliyetçiliğine laik sosyal hukuk devletine bağlılığı öğrenip ,öğretmeyeceksek kurumun adı da Siyasi Eğitim Bakanlığı olmalı herhalde .
Bu Milli Eğitim depremini Atatürk’ün Eğitim İle İlgili Sözü ile sonlandıralım.
Milli Eğitim'in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir.