Öğrencileri Biriktirdikleri Harçlıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına Bağışladılar
Öğrencileri Biriktirdikleri Harçlıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına Bağışladılar
Haber Merkezi
Akhisar’ın Gözde Eğitim Kurumlarından olan Misak-ı Milli İlkokulunun 3-F Sınıfı Öğrencileri ay biriktirdikleri harçlıklarını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladılar.
Misak-ı Milli İlkokulunun 3-F Sınıfı Öğrencileri kendi aldıkları karar doğrultusunda Sınıf Öğretmenleri Ahmet Samim TATAR’ a biriktirdikleri harçlıklarını Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağışlamak istediklerini bildirdiler. Sınıf Öğretmenleri Ahmet Samim TATAR’ ın da desteğini alan Öğrenciler Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının Kamu Spotlarını televizyonda gördüklerini ve Ordumuzun güçlenmesi ve modern harp silah ve araçlarının artması için kendilerinin de katkı sağlayabilecekleri düşüncesiyle bağış yaptıklarını bildirdiler.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER,
Misak-ı Milli İlkokulu 3-F Sınıfı Öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek kendilerine yaptıkları bu anlamlı bağışlarından dolayı teşekkür ederek Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nı tanıtan bir sunum yaptı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tanıtım filmini ve Kamu Spotlarını izletti.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nı yakından tanıyan ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER’ e Vakıf ile ilgili sorular soran öğrenciler İHA, SİHA, ATAK Helikopteri, Milli Muharip Uçak, Hisar, Korkut, Bora, Atmaca gibi modern harp ve silah araçlarının tanıtan kamu spotlarını heyecanla izlediler.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenerek
gönderilen Bronz Madalya ve Berat Belgesini 3-F Sınıfı adına Sınıf Öğretmeni Ahmet Samim TATAR’ a takdim eden Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER, Vakfa yaptıkları bağıştan dolayı teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER, daha sonra 3-F Sınıfındaki 23 Öğrenciye teker teker teşekkür belgesi vererek kendilerine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tanıtım malzemelerinden oluşan bir çantaları hediye etti ve her bir öğrenci ile teker teker fotoğraf çektirdi.
Sınıfta yapılan TSKGV Madalya ve Berat Belgesi Törenine katılarak izleyen Velilerle de sohbet eden ve İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER, Velilerin de Vakıf ve Bağış esasları ile ilgili sorularını cevaplandırarak açıklamalarda bulundu.
Velilere hitaben konuşan TSK Güçlendirme Vakfı İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin Aşer; “Vakfımız Büyük Türk Milleti ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında manevi bir bağ, bir gönül köprüsü oluşturmak suretiyle sağlanacak bağışlarla TSK’nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak ve savunma sanayi şirketleri kurmak amacıyla 26 Eylül 1987’de 3388 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Bu amaçla; Vefakâr Bağışçılarımızın maddi ve manevi destekleri ile kurulan Vakıf Bağlı Ortaklıkları; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN Türk Savunma Sanayiine milli ve yerli ürünlerin kazandırılmasında önemli katkılar sağlayarak dışa bağımlılığın azaltılması doğrultusunda çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın Vakıf ve Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti; Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Millî Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanından oluşmaktadır. Vakıfımız üst yönetim organı olan Mütevelli Heyeti’nin belirlediği politikalar çerçevesinde TSKGV Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar ile yönetilmektedir.
Kurulduğu günden itibaren başta bağışçıları olmak üzere vefakâr Türk halkının desteğini hep yanında hisseden TSK Güçlendirme Vakfı, dün olduğu gibi bugün de milleti ile gönül bağını sürdürmeye 35 yıldır devam ediyor.
Kuruluşunda sınırlı bir bütçeyle yola koyulan TSK Güçlendirme Vakfı, çalışmalarında en büyük desteği Büyük Türk Milletinden almıştır. Vakıf, milletimizin dişinden tırnağından artırarak gönülden verdiği bağışları en verimli şekilde değerlendirmek üzere çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.
TSK Güçlendirme Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar ulusal savunma sanayi alanında stratejik yatırımlar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Vakıf, söz konusu yatırımlarını etkin bir şekilde yöneterek, her biri dünyada ve ulusal alanda söz sahibi, hem yerli hem de milli şirketler konumuna ulaştırmıştır. Bugün itibariyle Türkiye’de;
– ASELSAN, elektronik, haberleşme, savaş sistemlerinin yanı sıra radar, entegre silah sistemleri ve elektro-optik alanlarında bir dev haline gelmiş, sivil alanlar olan ulaştırma, trafik, güvenlik ve sağlık alanlarında da etkin konuma ulaşmış,
– TUSAŞ, havacılık, uydu ve uzay alanının öncüsü konumuna ulaşmış,
– ROKETSAN, roket ve füze sistemlerinin tek tasarım ve üreticisi olmuş,
– HAVELSAN, komuta kontrol, eğitim, simülasyon, bilgi ve iletişim, güvenlik sistemleri ve siber güvenlik alanlarında yazılım yoğun sistemlerin geliştirilmesinde lideri konuma ulaşmış,
– İŞBİR, savunma sanayinde başta olmak üzere tüm sektörlerde jeneratör ve alternatör alanlarında söz sahibi konuma ulaşmış,
– ASPİLSAN sivil ve askeri ihtiyaçlara yönelik özgün pil, batarya bloğu, enerji depolama sistemleri ve raylı ulaşım akü sistemleri geliştirme yeteneği kazanmıştır. Şimdi de Lityum pil üretimine başlamıştır.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, her biri savunma sanayimizde önemli alanlarda faaliyet gösteren 6 Bağlı Ortaklığı (ASELSAN-ROKETSAN-HAVELSAN-TUSAŞ-ASPİLSAN-İŞBİR) ile 8 İştiraki olmak üzere toplam 14 şirkette doğrudan pay sahibidir. Vakfa Bağlı Ortaklarımızın yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği şirket kuruluşları, satın alımları ve ortaklıklar yoluyla dolaylı olarak pay sahipliği bulunan şirket sayısı her geçen gün artmaktadır.’’ şeklinde yaptığı konuşması ile Vakıf ile ilgili bilgiler verdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına Bağışların nasıl yapılabileceğini de soran Velilere açıklamalar yapan Albay AŞER; Vakfın bağış gelirleri nakit ve gayrimenkul bağışlarından sağlanmaktadır. Nakit bağışlar Vakfın bağış hesaplarının bulunduğu bankalarına EFT veya havale yolu ile Vakfın hesap ve IBAN numaraları kullanılarak yapılabilmektedir. Ayrıca bankaların internet/mobil sitelerinin bağış modülünün bulunduğu bölümden TSK Güçlendirme Vakfı seçilerek de bağış yapılabilmektedir.
EFT ve havale yoluyla yapılan bağışlarda banka masraf ücreti almaktadır. Bağış modülünden yapılan bağışlarda bankalar tarafından hiçbir ücret talep edilmemektedir. Bunun yanı sıra Vakfın internet adresi olan www.tskgv.org.tr ‘den Kart İle Bağış bölümüne tıklanarak kredi kartı ile nakit bağışta bulunulabilmektedir.
Ayrıca GSM operatörlerinden “BAĞIŞ” yazarak 1987’ye gönderilen kısa mesaj(SMS) ile de bağışta bulunulabilir. Yapılan bağış karşılığında bağışın alındığına dair mesaj gönderilmektedir.
Gayrimenkul bağışları ise; Tam Mülkiyet, Çıplak Mülkiyet veya Vasiyetname yolu ile yapılabilmektedir.
Tam Mülkiyet Bağışı; Taşınmazın mülkiyeti ile birlikte kullanım hakkı da Tapu Sicil Müdürlüğünde Vakfa devredilmekte ve bağışlayanın taşınmaz üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı kalmamaktadır.
Çıplak Mülkiyet Bağışı; Taşınmazın mülkiyeti, kullanım hakkının vefatına kadar bağışlayanda kalması koşuluyla Tapu Sicil Müdürlüğü’nde Vakfa devredilmektedir.
Vasiyetname Yolu ile Bağış ise; Taşınmazın mülkiyeti ve kullanım hakkı vefatına kadar bağışçıda kalmakta, bağışçının vefatını müteakip açılan vasiyetin tenfizi davası sonucunda taşınmazın mülkiyeti Vakıf adına tescil edilmektedir diyerek bağış esaslarını açıklamış ve Velilere TSKGV El Broşürü dağıttı.
Misak-ı Milli İlkokulu Müdürü Emin Reşat Demirel’ i de makamında ziyaret eden TSKGV İzmir Bölge Temsilcisi Emekli Albay Gültekin AŞER,3-F Sınıfı Öğrencilerinin Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yaptıkları bu yüce düşünceli ve anlamlı bağıştan dolayı tekrar teşekkür ederek İzmir’e dönmek üzere okuldan ve İlçemizden ayrıldı.