KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Sağlık

Ortopedik Hastalıklarda PRP Tedavisi

Özel Doğuş Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet ÖZKAMALI, ortopedik problemlerin çözümünde PRP tedavisinin önemi ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

18 Ekim 2016 Saat: 17:47
Ortopedik Hastalıklarda PRP Tedavisi
Ortopedik Hastalıklarda PRP Tedavisi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Ortopedik hastalıklarda PRP tedavisi
Haber Merkezi

Özel Doğuş Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özkamalı, ortopedik problemlerin çözümünde PRP tedavisinin önemi ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Platelet Rich Plasma (PRP); kanda bulunan “trombosit”ten zengin serum anlamına gelmektedir.  Genellikle kişinin kendi kanı damar yolu ile alınır diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özkamalı, “Kan yüksek devirli motorlu aletler (santrifüj) içerisinde 10-15 dakika çevrildikten sonra kanın şekilli elemanları ve serumu (plazma) 3 ayrı tabaka halinde ayrışır. En altta eritrositler (kırmızı kan hücreleri) ortada trombositler (pıhtılaşmayı sağlayan hücreler) ve en üstte de serum (plazma) yer alır. Steril koşullarda buradan trombositler bir enjektöre çekilir, bir miktar serum (plazma) ile karıştırılarak tedavi edilecek bölgeye yine steril koşullarda uygulanır.” ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Ahmet Özkamalı, “Yaralanan, zedelenen veya problemler gösteren kas, tendon ve benzeri dokuların  onarım süreci; bölgedeki pıhtılaşmış kanın içindeki trombositlerin parçalanması ile ortaya çıkan hücrelerin yaralanma bölgesine göçünü sağlar. Enflamasyon; çarpma, vurma, zedelenme sonucu oluşan şişme olarak anlaşılabilir. İyileşme sürecini bu enflamasyon başlatır. PRP enjeksiyonlarının amacı hastalıklı bölgeye trombositten zengin bu materyeli enjekte ederek bölgede iyileşmeyi sağlamaktır.” dedi.

PRP’nin; Omuz döndürücü kılıf yaralanma ve problemleri, tenisçi-golfçü dirseği, aşil tendiniti, kuadriseps ve patellar tendinit, adduktor tendinit, topuk dikeni,  biseps yaralanmaları, Menisküs problemleri, diz kireçlenme, kıkırdak lezyonu gibi rahatsızlıklarda kullanıldığını söyleyen Ahmet Özkamalı, hastanın kendi kanının ayrıştırılarak yine kendi dokusuna enjeksiyonu uygulaması olduğu için allerjik reaksiyon beklenmeyeceğini ancak uygulama ile bölgede enflamasyon meydana geleceği için, şişme ve hafif ağrı gibi şikayetler beklenebildiğini ifade etti.