KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Siyaset

Üniversite Şehri Akhisar Ve Tarım Teknoparkı

Üniversite Şehri Akhisar Ve Tarım Teknoparkı

12 Kasım 2013 Saat: 17:32
Üniversite Şehri Akhisar Ve Tarım Teknoparkı
Üniversite Şehri Akhisar Ve Tarım Teknoparkı
DAYIOĞLU KASABI

CHP Akhisar Belediye Başkanı Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Harun ÇOBAN’ı ziyaret ederek Meslek Yüksek Okulu ve Akhisar’da yapılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcılarının katılımıyla zenginleşen sohbette Doç. Dr. Harun Çoban, A. Vehbi Bakırlıoğlu’na başarılar diledi.

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan BAKIRLIOĞLU “ Aday adaylığı sürecinde onlarca mahalle, köy ve belde toplantıları düzenledim. Bu toplantılarda Akhisar’ın sıkıntılarından ve potansiyellerinden bahsettim. Bana göre Akhisar’ımızın en önemli potansiyellerinden bir tanesi üniversite şehri olabilme özelliğidir. Akhisar coğrafi konumu, iklimi ve insan kalitesiyle yurdun her yanındaki öğrencilerin tercih edebileceği bir şehir konumundadır. Şu anda Tütün Teknolojileri Mühendisliği ve Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 1800 öğrenci eğitim görmekte. Bir tek Meslek Yüksek Okulunun fiziki alan ve bina ihtiyacı karşılandığı takdirde ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi kurulması ile birlikte bu rakamın çok kısa bir zaman içerisinde on binleri bulması işten değil. Eğitim almak amacıyla ülkemizin dört bir tarafından Akhisar’ımıza misafir olarak gelecek öğrencilerin Akhisar ekonomisine kazandıracakları olumlu etki herkesin malumudur. Üniversitenin ekonomimize getireceği canlılığın yanında Akhisar’ın sosyal ve kültürel hayatına da getireceği zenginlik, bir şehir için çok önemlidir.

Geçmişe dönüp baktığımızda Akhisar’ımızın bu konuda çok zaman kaybettiği ve yerinde saydığı görülmektedir. Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte arzu ettiği kampüs henüz oluşturulamamıştır. Yurt sıkıntısı hat safhadadır. Öğrenme hakkını kazandığı halde yurt olmadığı için bu hakkından feragat eden öğrenci sayısının bir hayli fazla olduğunu üzülerek görüyoruz. Tarım Bilimleri Ve Teknolojisi Fakültesi’nin de uzun zamandan beri hala imza aşamasında kalması ve somut adımlar atılamaması, beklenti içinde olan tüm Akhisarlıları üzmektedir. Üzülerek belirtmeliyim ki Akhisar’ımız üniversite kavramının önemi konusunda bilinçli bir yerel yönetimle idare edilmemektedir.

Gelişmiş bir üniversitenin Akhisar ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına katacağı zenginliğin farkında olan bir yerel yönetici adayı olarak, önümüzdeki süreçte en önemli hedeflerimizden bir tanesi Akhisar’ımızı bir üniversite şehri haline getirmektir. Bununla da yetinilmemesi gerekmektedir. Akhisar Sigara Fabrikası, Tarım Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile beraber Tarım Teknoparkı haline getirilmelidir. Tarım Teknoparkı konusunu AKGİAD’ta yönetici olduğum günlerden beri sıklıkla dile getirmekteyim. Henüz Türkiye’de örneği olmayan bu teknopark, tarım teknolojileri konusunda yatırım yapmak isteyen yerli yabancı yatırımcıların gözünde Akhisar’ı cazibe merkezi haline getirecektir. Tarıma ve tarım sanayisine dayalı bir ekonomik yapıya sahip olan Akhisar’ımız bu sayede hızla gelişecek, hak ettiği yerlere gelecektir.” dedi.