KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Üniversitelerde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

10 Temmuz 2024 Saat: 15:58
Üniversitelerde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı
Üniversitelerde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Üniversitelerde İkinci Öğretim Programları Kapatıldı

Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu karar, üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Özvar, yaptığı açıklamada, “Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.” dedi.

Vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını bu karara göre yapmaları istendi. Bu değişiklik, özellikle istihdam odaklı ve geleceğin mesleklerine uygun programların geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Geçen sene yaklaşık 80 bin öğrenci 1308 ikinci öğretim programına yerleşmişti. Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kontenjanlarında da yaklaşık bu kadar bir düşüş olacağı anlamına geliyor. Ayrıca mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjanların azaltılması kararı alındı.

Bu karar, üniversitelerdeki eğitim kalitesini artırma ve geleceğin mesleklerine daha fazla odaklanma amacıyla alındı. YÖK, bu değişikliklerin üniversite sisteminde kaliteyi artıracağı ve öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma olanaklarını genişleteceğini öngörüyor. Özvar, üniversitelerin bu yeni düzenlemelere hızla uyum sağlaması gerektiğini vurguladı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız