Yaz aylarında başlayan tren yolcu ve yük taşımacılığı şehir merkezinden 4-5 kilometre mesafedeki etrafından hiçbir yerleşim yeri olmayan yeni hattan yapılıyor.
“ÜŞÜYORUZ REİS”
Haber Merkezi - MHA
Akhisar şehir merkezinden geçen tren hattı şehir dışına taşındı. Yaz aylarında başlayan tren yolcu ve yük taşımacılığı şehir merkezinden 4-5 kilometre mesafedeki etrafından hiçbir yerleşim yeri olmayan yeni hattan yapılıyor. Fakat yeni hatta özellikle yolcu taşımacılığı ilk aylarda yüzde seksenlere kadar düştü. Yeni hatta bir istasyon binası yapılmadı. Prefabrik adeta baraka gibi sadece 10-15 yolcunun girebildiği bekleme salonu ve görevli odaları bulunuyor. Şehrin içersinden geçen demiryolundaki raylar ve travers yerlerinden sökülerek yeni hattın bulunduğu araziye taşınıyor. Kış aylarının başladığı bu günlerde, traverse yazılan “Üşüyoruz Reis” mesajı Akhisarlıların bir mesajı olarak değerlendiriliyor.
Yeni demiryolu hattının ve çevre yolunun 4 veya 5 yıl önce AKP Milletvekili Uğur Aydemir tarafından “Akhisar’ı Uçuracak Projeler” olarak sunulduğunu söyleyen yeni baraka istasyonda, yolcular ve yetkililerle görüşen CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu “Özellikle trenlere yolculuk yapan vatandaşlarımızdan çok şikâyetler alıyoruz. Şehirden 4-5 kilometre uzağından geçen yeni demiryolunda aldığımız bilgelere göre ilk aylarda Akhisar’dan özellikle İzmir ve Balıkesir’e giden yolcuların % 80’lere varan düşüler oldu. Daha sonra yeterli olmamasına rağmen toplu ulaşım araçları ile yolcu sayısında artış olduğu söyleniyor. Fakat yinede şehrin ortasında bulunan eski istasyondan trene binenlerin sayısına ulaşılamadığını biliyoruz. Yetkili birimlerden aldığımız bilgiye göre Akhisar’dan her yöne giden yolcu sayısının ayda 6/l azaldı. Havaların soğuması ile en güzel mesajı bir vatandaşımız traverse yazdığı, “Üşüyoruz Reis” mesajı ile vermiş. İstasyon binası yapılmadı. Prefabrik adeta baraka ile hizmet verilmeye çalışılıyor. Burası ova olduğu için şehir merkezine oranla hem daha soğuk ve çok rüzgâr tutuyor. Ocak şubat aylarında ve yağışlı havalarda buradan trene binmek bile mesele olur.” Vehbi Bakırlıoğlu, çağdaş ülkelerde, özellikle gezdiği Avrupa ülkelerinin büyük şehirlerinde demir yolu yolcu taşımacılığının kentlerin merkezlerindeki istasyon ve garlarından yapıldığını da sözlerine ilave etti.
Bakırlıoğlu sadece Akhisar’da demiryolunun şehrin dışına taşınmasının sorunları yanında, Akhisar çevre yolu hakkında da görüşlerini açıklamak istediğini, çevremizdeki ilçelerden Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Soma’nın çevre yollarının bittiğini, Akhisar’ın çevre yolunun bir türlü tamamlanamadığını belirterek, “ İzmir İstanbul karayolu şehrimizin tam ortasından geçiyor. Oto gar ile Gölmarmara Çevre yolu bağlantısı arasında tam 9 trafik lambası bulunuyor. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir istikametinden gelip, İzmir, tatil beldeleri Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi yerlere gidenler ve tam ters istikamette yol alan araçların mutlaka çevre yolu tamamlanmadığı için şehrimizin merkezinden geçiyorlar. Özellikle bayram ve tatil günlerinde şehrimizin içinden transit geçen tüm araçlar kuyruklar oluşturuyor. Saatlerce araç kuyruğunda bulunan araçların sürücülerinin şehrimiz hakkındaki görüşlerini düşünmek bile istemiyorum. Ne yazık ki uçuran projeler hep böyle olursa gerisini siz düşünün.” Dedi.