KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Sağlık

UZMANLAR SICAKLARDA BURUN KANAMALARINA KARŞI UYARDI!

Kula Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Ali Tayfun, havaların ısınmasıyla birlikte sıkça görülen rahatsızlıkların başında burun kanamalarının geldiğini, güneşte fazla kalınmasının ka

30 Mayıs 2014 Saat: 10:28
UZMANLAR SICAKLARDA BURUN KANAMALARINA KARŞI UYARDI!
UZMANLAR SICAKLARDA BURUN KANAMALARINA KARŞI UYARDI!
DAYIOĞLU KASABI

Kula Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Ali Tayfun, havaların ısınmasıyla birlikte sıkça görülen rahatsızlıkların başında burun kanamalarının geldiğini, güneşte fazla kalınmasının kanama riskini arttıracağını söyledi.
Burun kanamalarının her yaşta kişide görülebileceğini belirten Dr. Tayfun, yabancı cisimler, burnun karıştırılması, burun ameliyatları, soğuk algınlığı, sinüzit, alerjik nezle, kan sulandırıcı ilaç kullanımı, kan pıhtılaşma bozuklukları, hipertansiyon ve burun kemiği eğriliklerinde kanamalar olabileceğini ifade etti.
Burun kanamalarının ön ve arka olarak ikiye ayrıldığını vurgulayan Tayfun, “Ön burun kanamaları, burnun ön kısmından gelen kanamadır ve korkulacak bir durum yoktur. Daha çok çocuk yaş grubunda görülür. Arka burun kanamaları ise ön burun kanamalarına göre oldukça önemlidir ve bir uzmanın kontrol etmesi gereken bir kanamadır. Kanama, daha çok genize doğru olur. Otururken veya ayakta dururken bile kanama boğaza doğru olur. Arka burun kanamaları, daha çok yaşlı kişilerde görülür. Daha çok tansiyonu olan ya da travma geçirmiş kişilerde burun kanaması görülür.” dedi.
Günün sıcak saatlerinde güneşe çıkılmamasını tavsiye eden Tayfun “Kanama olduğunda ilk yapmanız gereken, telaşlanmamak ve korkmamak. Kanı durdurmak için burnun içindeki pıhtıları suyla temizleyin. Oturun ya da başınız kalp seviyesinden yukarıda olacak şekilde uzanın. Burnun ucunu başparmak ve işaret parmağıyla bir mandal gibi sıkın ve en az 5 dakika bekleyin. Pamuktan küçük bir rulo yaparak burnun uç kısmına koyun ve burnunuzu sıkmaya devam edin. Bir bez içinde burnunuza buz tatbik edin. Bunlara rağmen burnunuz hâlâ kanıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.” dedi.
Toplumda burun kanamalarında bilinen çok önemli bir yanlışın olduğuna dikkat çeken Tayfun, burnu kanayan kişinin asla geriye doğru yatmaması gerektiğini sözlerine ekledi.