KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

YGS İptal Edilene Kadar Mücadelemiz Devam Edecek!

Bir Milyon İmza kampanyası, Sınavlar İptal edilmesiyle ilgili saat 13:00’de basın açıklaması yaptı.

23 Nisan 2011 Saat: 17:35
YGS İptal Edilene Kadar Mücadelemiz Devam Edecek!
YGS İptal Edilene Kadar Mücadelemiz Devam Edecek!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Gençlik Muhalefeti’nin düzenlediği Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde, Bir Milyon İmza kampanyası, Sınavlar İptal edilmesiyle ilgili saat 13:00’de basın açıklaması yaptı. ÖDP ve Eğitim-Sen’in destek verdiği basın açıklaması,  ÖSY Şifreni Al başına çal, Sınavlara İnat Yaşasın Hayat, Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek sloganları altında basın açıklamasını Akhisar Gençlik Muhalefeti sözcüsü Özgür Yavaş okudu.

Akhisar Gençlik Muhalefeti sözcüsü Özgür Yavaş’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

 

İhtar Veriyoruz!

 

Sınav sisteminin mağduru olan, dershanelere ve özel derslere mahkum edilen biz öğrenciler, tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi şimdi de YGS skandalıyla haksızlığa uğratıldık. AKP döneminde hızla kadrolaşan cemaat. eğitimi hız’a gericileştirdi. KPSS’ deki kopya skandalında olduğu gibi şimdi de YGS skandalında açığa çıkan şifre gösteriyor ki Yükseköğretime Geçiş Sınavı iktidar ve cemaat işbirliğiyle adeta Yandaşa Giriş Sınavı haline getirildi. Ama yandaşa yapılan kıyağa liselilerin tepkisi gecikmedi. Tüm Türkiye’de sokakları dolduran liseliler, AKP eliyle yaratılan gerici eğitim sitemine, YGS skandalına karşı tepkisini çok güçlü bir şekilde dile getirdi. Bu tepkiler karşısında “Ben tatmin oldum” diyebilecek kadar yüzsüzleşebilen iktidar sözcülerine karşı ise liselilerin tavrı net. YGS iptal edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz.

 

 Şimdi ilçemizin ve ülkenin dört bir yanında sınıf sınıf, kapı kapı, sokak sokak dolaşarak YGS’nin iptal edilmesi için imza toplayarak mücadelemize yeni bir boyut kazandırıyoruz. Bu mücadeleyi büyütmek ve YGS’ yi iptal ettirmek için herkesi imza vermeye ve imza toplamaya davet ediyoruz. Topladığımız yüz binlerce imzayla birlikte tüm Türkiye’de alanlara çıkarak ihtarımızı veriyoruz, çünkü Öğrencilerin geleceklerinin çalınmadığı, sınavların olmadığı, Liselerin cemaat kadrolaşmasıyla gericileştirilmedi. Sınav sorularının yandaşa başta olmak üzere kimseye servis edilmediği, Üniversitelere sadece parası olan ya da cemaat ilişkileri içerisinde yer alanların değil Emekçi halk çocuklarının da rahatlıkla girebildiği, Bir Eğitim Sistemi İstiyoruz!

 

 Tüm liselileri mağdur eden Yandaşa Giriş Sınavı’nın  iptal edilmesi için topladığımız yüz binlerce imzayla beraber ilk ihtarımızı veriyoruz. İhtarımızı duymayanlar bilsinler ki, İsyan’ımız altında ezilecekler!

 

 

 

 
















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız