KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Zeytin işletmecisi Fettah Gürmen, üretici birliği için mücadele veriyoruz

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve Hisar Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Gürmen, Bloomberg TV’de İş Dünyası Programını sunan Hande Berktan’ın konuğu oldu.

7 Aralık 2017 Saat: 22:50
Zeytin işletmecisi Fettah Gürmen, üretici birliği için mücadele veriyoruz
Zeytin işletmecisi Fettah Gürmen, üretici birliği için mücadele veriyoruz
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Köroğlu AVM

Zeytin işletmecisi Fettah Gürmen, bir üretici birliği için mücadele veriyoruz
Metronom Haber Ajansı – MHA
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve Hisar Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Gürmen, Bloomberg TV’de İş Dünyası Programını sunan Hande Berktan’ın konuğu oldu.
Türkiye’nin zeytin konusunda diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için üretici birliği yada zeytine primin verilmesi gerektiğinin altını çizen işletmeci Fettah Gürmen, üretici birliği konusunda da çalışmaların olduğunu ifade etti.
Gürmen yaptığı konuşmada şu satırlara yer verdi, “Şuan bölgemizdeki yağlık zeytinin fiyatı 2 buçuk lira bandında ilerliyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz, üretici kooperatiflerinin mutlaka oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Yani bu ülkede izlenebilirliği oluşturabilmek için öncelikle sürdürülebilirliği oluşturmak lazım.
Bir üretici birliği için mücadele veriyoruz
Bu sistematiği yani İspanya’da bir sistem oluşmuş, insanlar hiç kimse evinde 150 kilogramdan daha fazla zeytin muhafaza edemiyor. Götürüyor ve üretici birliğine ürününü teslim ediyor, bunun zaten belirlenmiş bir fiyatı var ve orada teslim ettiği ürünün karşılığını aldığı teminat senedini her yerde bir teminat olarak kullanabiliyor. Pazardaki arz talep dengesi bozulmuyor ve o üretici birliğindeki hijyenik şartlar, karşısında profesyonel Ziraat ve Gıda Mühendislerinin kontrol altında tuttuğu bir üretici birliğini hayal edersek inşallah biz bunun için mücadele veriyoruz ve çalışıyoruz.

Sanayiciye sürdürülebilir hammadde gerekiyor
Bu üretici birliği içerisindeki katkımız şudur yalnız özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Bu malı alan, stoklayan, ambalajlayıp satan değil, biz bunları İspanya’da gidip çok inceledik ve gördük. Oradaki sanayici devamlı ayakta tutuluyor, oradaki sanayiciye sürdürülebilir hammadde veriliyor. Dolayısıyla burada rekabetçilik şansımızı da yitirmiyoruz.

Zeytine prim gerçek rekolteyi ortaya çıkarır
O yüzden Türkiye 3 tane kooperatifin eline bırakmış oluruz. Burada ciddi bir manada rekabetçilik devam edecek bu üretici birliğindeki hammaddeleri bizim sanayicimiz bugün Türkiye’de baktığınız zaman kaplarda ne kadar zeytin var, ne kadar yağ var, bu zeytinin hangi çeşididir, yağın miktarı nedir, yağın kalitesi nedir, Türkiye’de bunlar halen el yordamı ile bakılıyor. İnşallah zeytine prim getirebilirsek ülkemizde ne kadar hammadde gerçek rekolteyi göreceğiz” dedi.